MÁP+ vagy PMÁP – Melyik éri meg jobban?

Mit érdemes tudni az állampapírokról? Jó befektetések lehetnek növekvő infláció idején? Nézzük meg!

Cikkünkből megismerheti, hogy a két népszerű állampapír, a MÁP Plusz és a PMÁP valóban alkalmas-e megtakarításunk reáltértékének megőrzésére.

Tovább a cikkre

Befektetés infláció idején

Milyen befektetési eszközökkel érhetjük el, hogy pénzünk megőrizze értékét infláció idején is?

Cikkünkben bemutatjuk azokat a befektetési eszközöket, amelyekkel megőrizheti vagyona reálértékét, és infláció feletti hozamokat is elérhet.

Tovább a cikkre

Ingatlanbefektetés üzleti modellek

Cikkünkben részletesen bemutatjuk az ingatlanpiaci befektetési lehetőségeket.

Cikkünkből megismerheti, hogy milyen befektetési lehetőségek közül választhatnak azok, akik szeretnék megtakarításaikat a dinamikusan fejlődő ingatlanpiacon kamatoztatni.

Tovább a cikkre

Az arany története

Cikkünkben bemutatjuk, honnan származik az arany és mit kell tudnunk a keletkezéséről.

Túl azon, hogy fizetőeszközként használták, az elmúlt évezeredekben az emberiség történetében az arany felhasználásának számos alternatívája alakult ki. Már a keletkezésének folyamata is tele van rejtélyekkel és érdekességekkel, és sokáig a jegybankok számára is fedezetet biztosított a valuták mögött. Ezért cikkünkben összegyűjtöttünk mindent, amit az arany történetéről tudni érdemes.

Tovább a cikkre

Arany befektetés: aranybányák

Minden hasznos információ az arany befektetésről egy helyen.

Cikkünkből megismerheti négy aranybányász cég történetét, és bemutatjuk azokat az alapadatokat, amelyek segítségével összehasonlíthatja a cégek piaci teljesítményét.

Tovább a cikkre

Bankbetét vagy államkötvény?

Bankbetét vagy államkötvény? Melyik éri meg jobban? Nézzük meg!

Sokan, ha alacsony kockázatú befektetést keresnek, akkor a mai napig a bankbetétek felé fordulnak. Természetesen, hiszen évtizedeken keresztül ez volt a megtakarítások elhelyezésének fő formája. Mára azonban – elsősorban az alacsony kamatoknak köszönhetően – elvesztették vonzerejüket, különösen azóta, hogy elérhetővé váltak a lakossági állampapírok.

Tovább a cikkre